Lisää suosikiksi

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Jukolan Viesti

Järjestyksessään 39 vuotuinen Jukolan viesti juostiin eilen, jännittävien käänteiden jälkeen voitto lipesi jälleen kotimaan ulkopuolelle, Norjalainen Halden SK vei voiton ennen Kalevan Rastia sekä 3 sijoittunutta Deltaa. Muutoin kärkikymmenikössä nähtiin suomalaisseuroista myös Vaajakosken Terä(4), Hiisirasti(6), Angelniemen Ankkuri(9) sekä Kalevan Rasti 2 (10). Joten suomalaiseuroilta hyvin väkivahva panos kärkikymmenikössä.

Kisan kovin suoritus omasta mielestäni, siihen mitä itse kisaa näin, (luovutin joskus 5:nen osuuden kohalla ja lähdin nukkumaan kun ei silmät pysyneet enään auki) oli kyllä Kalevan Rastin 3 osuuden ranskalaisjuoksija Thierry Guergioun suoritus, 4,5 minuutin takaaajosta vaihtoon tullessa muistaakseni suunnilleen noin 1½ minuutin etumatka. Ylen lähetyksessä nähtyjen Gepsitietojen perusteella hän teki pari riskaabelia reittivalintaa, jotka kannattivat onnistuessaan, ja täten hän voitti muihin nähden aikaa, jotka valitsivat ns ''varmoja reittejä'', mutta, kunniallinen suoritus ranskalaissuunnistajalta.

Muuttoin 5 osuuteen asti nähtiin oikeen jännittäviä käänteitä, kun Yle, kisaorganisaation antamissa rajoissa, näyttä hyviä Gepsiteitoja ja pummeja reitieiltä, joukkoon mahtui pienemmän luokan huteja, mutta myös pari oikein mairittelevaa hutia jossa suunnistaja ravasi edestakas.

Yleisesti ottaen hyvin antoisa Jukolan viesti oli, onnistuneet kisajärjestelyt vaikuttivat olevan, sekä Yle:n onnistunnut kisalähetys, ainoana miinuksena oli kyllä se pirskatin soperteleva akka siellä studiossa...