Lisää suosikiksi

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Loistavia suomalaisedesottamuksia EM U19 kisoissa

Kuten jo mainitsin ja mainostin edellisessä blogissani käydään tällä hetkellä naapurimaassamme Virossa Junioreiden Euroopanmestaruuskisat yleisurheilussa, tarkemmin ottaen ikäluokka on U19.

Eilen Suomi avasi mitallitilinsä kun Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä sai kotiin tuotavakseen kolmiloikasta EM-hopeaa henkilökohtaisella ennätyksellään 13,67, tulos syntyi viimeisellä hypyllä, tosin jo sitä ennen Kristiina oli kiinni EM-hopeassa, mutta paransi lukemat omaan ennätykseensä. Joten kolmiloikasta voi hänelle antaa arvosanaksi kisojen päätteeksi jo valmiiksi kympin, mitalli on aina mitalli ja varsinkin jos se tulee henkilökohtaisella ennätyksellä niin mitä muuta voi urheilijalta vaatia? Seuraavaksi hänellä on päivän lepotauon jälkeen edessään pituushyppyn finaali poikkeuksellisesti sittenkin vasta sunnuntaina, ptiuushypyn tälle päivälle aikataulutettu karsinta peruuntui poisjääntien johdosta.

EM-kulta meni itänaapuriimme Venäjälle, Jana Borodinan loikattua tasatulokseen 14 metriä, pronssi puolestaan meni Ukrainan Ganna Aleksandrovalle tuloksella 13,14. joten senttipelikisasta ei ollut kyse.

Lauantai toi puolestaan Suomelle kisoista mestarin, Porin Yleisurheilua edustava Nooralotta Neziri vei nimiinsä 110metrin aitojen finaalin henkilökohtaisella ennätyksellään sekä kauden kotimaisella kärkituloksella 13,34, ennätyksestään hän nipisti pois kolme sadasosaa.

Henkilökohtaisesti ounastelin hyvää lopputulosta juoksun mennessä kohalleen hänen oltua eilisessä välierässä kolmanneksi nopein siitä huolimatta että hän osui yhteen aitaan ja sekosi hetkellisesti rytmissään. IL:lle antamassaan eilisessä haastattelussa hän sanoi että kultaan ''vaaditaan oma henkilökohtainen ennätys'', ja oikeassa hän oli, ja myös teki sen mitä siihen vaadittiin, tässäkin tapauksessa kisojen lopuksi annettava arvosana ei voi olla muuta kuin 10 mestaruuden voitettuaan ja henkilökohtaisen ennätyksen pingottuaan.

Naisten keihäskarsinta käytiin tänään ja ainut suomalaisedustaja Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jenni Kangas heitti itensä 8:na heittäjänä finaaliin heitettyyään 18 centtimetrin päähän karsintarajasta 53 metriä. Joten, huomenna, naisten keihään finaali on pakko kyllä henkilökohtaisesti katsoa ja aikatauluttaa sopimaan päivän ohjelmaan, Kankaan itesensä mukaan blogissaan julkaistussa tekstissä, parempaan löytyy aineksia, mikäli läpi kauden vihoitellut käsi pysyy huomiseen finaaliin asti karsinnassa vallitseneessa tilassa.

Naisten keihäsfinaali 18.05 alkaen, livestreamia lähetykseen voi kaivaa edellisestä blogikirjoituksestani!



4 kommenttia:

  1. Korjauksena, U20 eli under 20 years :-)

    VastaaPoista
  2. Hmmh, noh, en lähe väittää vastaan sulle tässä asiassa, niele kritiikin :D

    IL ja IS U19 noista kirjotteli ni.. :D

    VastaaPoista
  3. Ne ei kans ikinä tiijä mitää!

    VastaaPoista