Lisää suosikiksi

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Suomen P-90 mj turnausvoittoon Intiassa.

Varoituksen sana heti blogin alkuun, vaikka, sinänsä varoitus onkin turha, annettakoot kumminkin, tässä blogissa tullaan Suomen mittatasolla käsittelemään marginaalilaji käsipalloa, joten, mikäli vihaat käsipalloa, lopeta lukeminen tähän, mikäli otsikko tempaisi mukanaan, eikun johdantosanojen kautta lukemaan itse blogikirjoitusta.

On ihme ja kumma että kyseistä lajia käsitellään blogissani vasta nytten, käsipallo, kun on minulle se rakkain, ja intohimosin laji seurata, monikymmeniä ja satoja pelejä kun olen seurannut kentän laidalta, ''intohimoisena'', joidenkin mielestä lähes hulluna kannattajana, joka lähes poikkeuksetta saapuu oman rakkaan kotiseuran otteluista kotiin, kurkku kipeenä, ääni käheänä, pudotuspeliaikaan, ääntä ei juuri ole enään tallella kun kotiin saavutaan. Minulle, koko elämäni käsipalloa vierestä seuraneena, marginaaliasemastaan huolimatta, onse se rakkain urheilulaji loppujenlopuksi. Käsipallon eduksi kun voi lukea Suomessa pienet ja ystävälliset piirit, mahdollisuus seurata otteluja uskomattoman läheltä, ajoittain pelaajat ovat noin 10cm päässä itsestä kotihallisamme ja kannustukset, kantautuvat satavarmasti pelaajien korviin siltä etäisyydeltä. Tarinoita lajin parista löytyy omalta osiltani kannattajan roolistani monia, jätettäkööt ne myöhempään ajankohtaan, ja siirryttäkööt näiden saate ja esittelysanojen kautta itse blogin sisältöön.

Suomen P-90 maajoukkue osallistui kuluneen viime viikon aikana Intian Jaipurissa pelattuun känsäinvälisen käsipalloliiton IHF:än  järjestämään Challenge Trophy turnaukseen loistavin lopputuloksin. IHF Challenge Trophy turnaus järjestetään jokatoinen vuosi maajoukkueille, jotka eivät ole selvineet kyseisen vuoden arvoturnaukseen, joku voisi näidä kyseisen turnauksen häviäjien turnauksena, mutta, nuorille ja kehittyville pelaajille, moinen turnaus, ja kansainväliset ottelut ja peliympyrät tuovat kaivattua kehittymismahdollisuutta sekä ennenkaikkea, pelaajat saavat turnauksista roppakaupalla kokemusta sekä muistoja. Turnaukseen Suomen ja järjestäjämaa Intian lisäksi osallistuivat Australia, Venezuela sekä Benin omien maanosiensa edustajina.

Suomen osalta turnaus alkoi Keskiviikkona 29 kohtaamisella isäntamaa Intiaa vastaan, lopputulosta katsellessa vaikuttaisi olleen Suomelle hyvin helppo ottelu, 60 minuutin pelin jälkeen tulostaulussa seisoivat Suomen hyväksi tylyt lukemat 41-28, se siitä vieraanvaraisuudesta sitten...
Seuraavana vuorossa seisoi aikataulumuutosten jälkeen Perjantaina Venezuela, lukemien perusteella, Suomen hallintaa, mutta, yhtä rajua maaliloittelua ei Suomen toimesta nähty, loppulukemat 32-21 Suomelle.
Lauantaina vastaan Suomelle asettui sitten aikataulumuutosten ''syyllinen'' Benin (tähän kohtaan voisi kysyä että missäköhän h*lvetissä moinen maa ees on!? ja oikea vastaus Wikipedia tuomana on, Afrikka) joka tähän mennessä lukemallisesti tarjosi Suomelle kovimman vastuksen, mutta, siitä huolimatta, lukemat kirjattiin Suomelle jälleen suvereenisti, 38-28. Jo tässä vaiheessa ennen viimeistä kierrosta oli Suomi varmistanut turnausvoittonsa.
Viimeisellä kierroksella merkityksemättömässä ottelussa turnauksen kannalta, vastaan asettuivat Australialaiset, ottelun vähäisestä panoksesta huolimatta, Suomi pelasi silti vahvan ottelun ja loppulukemien 32-21 jälkeen varmisti itselleen puhtaan turnauksen, suvereeni esitys Suomelta turnauksessa, lukemien valossa, Suomi ei pelannut yhtäkään tiukkaa tai heikkoa ottelua koko turnauksen aikana, mutta, lukemia ei koskaan pidä tuijottaa liikaa.

Turnauksen All-star kentälliseen valittiin BK-46 kasvatti Nico Rönnberg joka tulevalla kaudella edustaa arkivihollistaan Sjundeå IF:ää sekä Kauniaisissa pelaava Benny Broman joka myös valittiin turnauksen MVP:ksi (Most Valuable Player/Arvokkain pelaaja).

Vielä lopuksi, onnittelut joukkueelle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti