Lisää suosikiksi

perjantai 7. lokakuuta 2011

Suomi kaatui Ruotsille saappaat jalassa

Suomi kaatui Ruotsille lukemin 2-1 saappaat jalassa ja leuka ylhäällä sateisella Olympiastadionilla ajoittain hyvin rankankin kaatosateen piiskatessa varsinkin ensimmäisen puoliajan aikana, tästä tv-katsojat saivat osoituksen tv-kuvan ollessa ajoittan erittäin puuromainen tv-kameroiden linssien saadessa osansa sateesta ja kastuessa.

Suomi oli ottelussa hyvin aktiivinen sekä pirteä, syötöt löysivät hyvin perille, ainoastaan harmistukseksi viimeinen syöttö sekä laukaus jäivät ajoittain heikoiksi ja torsoiksi, niissä oli kumminkin ideaa, sekä suomen prässi erityisesti Ruotsin 1-0 maalin jälkeen, Suomen maalit jäivät hyvännäköisestä juonesta huolimatta ensimäisellä puoliajalla uupumaan.

Suomi sai osakseen kylmän suihkun 2 puoliajan alkaessa, kun 52 minuutilla epäonnekkaasti Zlatanin Ibrahimovic laukauksen ja Suomen maalivahdin Lukas Hradeckyn torjunnan kautta Ruotsin Martin Olsson sai pallon itsellensä ja laukoi helposti Ruotsin toisen maalin.

Mutta aivan kuten ensimmäisen puoliajan 8 minuutin kohalla ja Ruotsin maalin jälkeen Suomi ei masentunnut tai vetäytynnyt, vaan jatkoi omaa peliänsä, ja peliilme ei juurikaan muuttunnut, vaan pysyi hyvin positiivisenä. Suomalaisvalonpilkahdus ottelussa nähtiin 72. minuutilla, kun Roman Eremenkön hieno ulkosyrjäsyöttö löysi perille, ja Joona Toivio viimeisteli vasempaan takanurkkaan maajoukkueuransa debyyttimaalinsa ja Suomen kavennus oli valmis.  Suomi yritti vielä kavennusta, mutta se jäi uupumaan hyvästä taisteluilmeestä huolimatta.

Kaikenkaikkiaan, mielestäni Suomen peliilme oli positiivinen, ja valoa näkyy tunnelin päässä, Suomi kaatui saappaat jalassa ja leuka pystyssä naapurimaalle rakkaassa klassikohtaamisessa Olympiastadionilla.