Lisää suosikiksi

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

''Jättimme'' Robert Heleniuksen valitsema tie

Robert Helenius ja hänen edustamansa saksalaistalli Sauerland Events ilmoittivat tänään Robert Heleniuksen luopuvan vapaaehtoisesti EU-mestaruustittelistään, sekä myös samaan aikaan ilmoittivat seuraavan ottelun siirtymisestä Robert Heleniuksen kärsimän käsivamman takia, kyseessä on vanha vamma joka on uusiutunnut.

Sauerland sekä Helenius ovat siis päättäneet luopua EU-tittelistään vapaaehtoisesti, koska Heleniuksella olisi ollut edessään pakollinen tittelipuollustus ensimmäistä haastajaansa vastaan pohjoisirlantilaista Martin Rogania vastaan.
Tarjouskilpailu ottelun järjestysoikeuksista piti olla tänään, mutta Heleniuksen ja Sauerlandin ilmoitettua ratkaisustaan tarjouskilpailu peruttiin, ja EU-titteli ratkaistaan avointen haastajien, Martin Roganin ja bulgaarilaiasen Kubrat Pulevin kesken, myöhemmin, päätettävänä ajankohtana.

Syy, miksi Helenius yhdessä ''tallinsa'' kanssa on päättännyt luopua tittelistä, on halu, kivuta korkeamalle, ja näkökanta, siitä että ottelu Martin Rogania vastaan olisi ollut liian helppo, eikä olisi vienyt Heleniusta uralla eteenpäin, koska, vastus olisi ollut liian helppo, eikä se olisi täten hyödyttännyt häntä siirtymään uralla eteenpäin. Nyrkkeily on raaka laji, valitset liian helpon vastustajan, ja voitosta huolimatta, voit pilata urasi, koska ranking laskee täten arvostetuissa listoissa, sekä nyrkkeilyliittojen ylläpitämissä haastajalistoissa, mikäli muut haastajat ottelevat kovempia vastuksia vastaan, ja täten he saavan enemmän ns. epävirallisia rankingpisteitä, ja kipuavat korkeamalle, kuin sinä itse.

Itse, näen ratkaisun ainoana oikeana, en tunne kyseistä nyrkkeilijää, joten vaikea sanoa, olisiko ottelu ollut liian helppo Heleniukselle, ja miten se olisi vaikuttannut hänen uraansa, mutta, Sauerland on sen luokan nyrkkeilytalli, että he kyllä tietävät mitä he tekevät. Ja, nyrkkeilyssä ei voi jäädä polkemaan paikoillensa, pitää aina pyrkiä eteenpäin, ja kovempia tavoitteita kohti, mikäli rahkeet vaan riittää siihen, sekä itseluottamus.

Seuraavaksi, Helenius siis kohtaa, siirretyn otteluajankohdan jälkeen, näillä näkymin, WBO-liiton entisen raskaansarjan maailmanmestarin, valkovenäläisen Sjarhei Ljahvitsin, 27. elokuuta, Münchenissä käytävässä ottelussa, pelissä siis ei ole mitään titteliä tällöin, vaan, kyseessä on ainoastaan Heleniuksen voittaessa, kova päänahka, ja suuri edesauttamus uralla, mikäli tämä voitto saadaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti