Lisää suosikiksi

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Pujottelun MC:hen realistisuusmullistuksia.

Aluksi, pieni uutinen jonka voi napata yhdeltä uutissivustolta, Levin naisten pujottelun MC-kilpailu viime kaudelta oli naisten eniten seurattu MC-pujottelu, miehissä Levi sijoittui kovassa seurassa 8:ksi. Loistavaa työtä Levin kisajärjestäjiltä, ja varsinkin naisissa, Levi on kivunnut hyvin arvostetuksi kilpailuksi, ja on todellakin ansainnut paikkansa MC-avauksena sekä paikkansa kalenterissa, hienoa työtä, työ jatkukoot!

Samassa uutisessa kerrotaan, mielestäni tarpeellisesta, sekä mielenkiintosesta uudistuksesta, joka tulee ensi kaudella pujottelun MC-kilpailuihin, nimittäin ''realistinen laskuseuranta'', laskuja seurataan reaaliajassa kepistä kepille, ja vertailu käy joka kepillä vastustajiin, ei ainoastaan väliajoissa. Uudistus joka nostaa jännitystä karvanverran korkeamalle tiukissa tilanteissa, ja antaa tv, sekä paikanpäällä oleville screenikatsojille, käsityksen siitä miten jokainen laskija laskee milläkin kohtaa radassa, ja miten loppupuristus vaikuttaa lopputulokseen.

Kaivattu, mutta, mielestäni hieman skeptisyyttä vaativa uudistus. Mielestäni, systeemi ei ehkä ole täysin aukoton, ja uusi uudistus sisältää toimivuuskysymyksiä jonkunverran, listaan omat havaintoni ja pohdintani alapuolelle.

1)Seuranta ei ole täysin realistinen ja verrattavissa kilpailijoiden kesken. Mikäli aika pysähtyy kilpailijan A kohdalla suksen kärkeen, kilpailijan B kohdalla suksen keskiosaan, ja kilpailijan C kohdalla käsi ottaa keppiin, eivät omasta mielestäni ajat ole verrattavissa, koska näistä, kilpailija C on edennyt pisimälle kaikista kolmesta ''mittauspisteseen''

2)Mikäli keppi murtuu, ja vaihdetaan uuteen, miten ajaottolaitteelle ilmoitetaan uudesta anturista, tuleeko tämä tuomaan kilpailuihin ylimääräsiä taukoja, kun keppejä vaihdetaan, ja uusi/uudet anturit joudutaan rekisteröimään, pahimassa tapauksessa, kaikki anturit voidaan joutua rekisteröimään anturista ''1'' viimeiseen asti täysin uudestaan, mikäli asiaa ei ole ajateltu loppuunasti.

3)Laskija lähetetään ylhäältä laskuunsa, samaan aikaan loppurinteessä huoltaja paikkaa rinnettä lapiolla, ja osuu lapiolla porttiin, reikisteröikö anturi tällöin tämän ''ajaksi'' vai onko anturit asenettu ottavan ajat järjestyksessä 1,2,3,4 etc. ?

4)Mikäli anturit on asenettu rekisteröimään numerojärjestyksessä ajat, mikäli yksi anturi hajoo, eivät loput anturit rekisteröi aikaa, ja, lopputuloksena on ylimääräinen tauko kilpailuun sekä oletettavasti myös sekaannusta.

5)Antureiden iskun- sekä pakkasenkestävyys, tuleeko anturit kestämään kaikkea sitä rasitusta mikä niihin kohdistuu?

6)Anturit lähettävät oletettavasti tietonsa jonkinlaiselle keskusboksille, joka vuorostaan lähettää tietonsa screeneille/kotikatsomihin, koko systeemi on oletettavasti antureista -> keskusboxiin langaton, onko löydetty kanava, joka ei reagoi muuhun WiFi/radiotaajusliikenteseen, ja joka selviää kuormituksesta ilman häiriöitä?

Joten, siinä on listattuna näin nopeasti pohdittuna 6 ongelmakohtaa, ja kysymystä, hieman skpetisempi ihminen, löytäisi varmasti enemmänkin. Oma veikkaukseni on että, Levillä, jossa uudistus otetaan käyttöön, tullaan kokemaan jonkunäköisiä ''lapsellisuusongelmia'', oma mututuntutumai on, uusi systeemi, kaikkea ei ole ajateltu loppuunasti, mielenkiinnolla jään odottamaan MC avausta, ja katsomaan, osuuko aavistukseni oikeaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti