Lisää suosikiksi

torstai 2. kesäkuuta 2011

Stanley Cup & Spekulaatiot

Tänä vuonna jääkiekon himotuimmasta pystistä taistelee Kanadalaisjoukkue Vancouver Canucks sekä jenkeistä vastapuolelle asettuva Boston Bruins. Ottelusarja pelataan parasta seitsemän pelijärjestelmällä (4 voittoa ja pytty on joukkueen) joten, käytännössä pelejä voidaan siis pelata 4-7 ottelun välillä.

Ottelusarja sai mielenkiintoisen, sekä arvoisensa alun viime yönä, ottelu ratkesi pelikellon ollessa ajassa 59.39, kun ottelun ainoa maali nähtiin isäntien, tässä tapauksessa Vancouverin toimesta 19 sekunttia ennen ottelun loppua. Ottelua näkemättä, mutta statistiikkaa katsoen, ottelu näyttäisi olleen suhteellisen tasainen, ja tähän kohtaan vaikea kommentoida kelle voitto olisi ''kuulunnut''.

En aio tässä kohtaa lähteä spekuloimaan kelle voitto kuuluisi, ja kuka on ennakkosuosikki, ja niin edelleen, sen sijaan keskityn loppublogin ajan suomalaisnäkökantaan.

Finaaleissa tullaan siis saamaan uusi Suomalainen Stanley Cup voittaja, Vancouver Canuksin kokoonpanossa pelaa pitkän uran ja malliesimerkin raatomies, Sami Salo, vastapuolella luukkuvahtina toimii Boston Bruinsin nuori maalivahti Tuukka Rask.

Itse näkisin näiden kahden suomalaispelaajan vertailussa, Stanley Cupin menevän Vancouver Canucksin Sami Salolle, S. Salo o kärsinnyt uransa aikana lukuisista loukkaantumisista, mutta pelannut silti uskomattoman uran, sekä näyttännyt malliesimerkkiä periksiantamattomuudesta sekä taistelutahdosta. Sami Salon uraa on varjostannut monet ja välillä käsittämättömät loukkaantumiset, eri lähteiden ja laskujen mukaan S. Salo on kärsinnyt uransa varrella 40 eri urheiluvammasta jotka ovat johtaneet loukkaantumisiin, Sami Salo onkin tunnettu, tähän kohtaan voidaan kai sanoa, valitettavasti, käsittämättömästä loukkaantumisherkkyydestään sekä epäonnestaan. Sami Salon uran eriskummallisimmaksi loukkaantumiseksi voidaan kai laskea ilman vastaväitteitä kiveksen repeäminen, joka syntyi vastustajan laukauksen osumisesta arkaan ja epäonniseen paikkaan.

Tuukka Rask, sen sijaan on nuori ja kasvava maalivahtilupaus, jolla on vielä toivottavasti huippuvuodet vasta edessään, joten hänelle voi tulla uusia mahdollisuuksia voittaa Stanley Cup, seura ei ehkä ole sama, mutta mahdollisuus voi tulla vielä 24 vuotiaalle nuorukaiselle. Toisinkuin Sami Salolle joka eittämättä on uransa loppupuolella, ja tämä on lähes satavarmasti häen viimeinen mahdollisuus voittaa himoittu pysti.

Joten, henkilökohtaisesti, suomalaisoturien vastaanasetteluiden jälkeen, toivon Vancouver Canucksin vievän tämän kevään Stanley Cup pystin, myös Sami Salon TPS tausta, luo myös oman mausteensa hänen edukseen omalla kohdallani.

Molemmille sotureille kumminkin tasapuolisesti onnea koitoksiin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti