Lisää suosikiksi

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Suomi päihitti Puolan yllätyksellisen nelinpelituloksen kautta

Suomi päihitti Puolan Davis Cupin Eurooppa-Afrikka 1. putoamisryhmän karsinnassa ja varmisti täten otteluvoiton jo tänään lauantaina, sekä säilymisen Eurooppa-Afrikan 1. ryhmässä.

Voittoa petasivat jo eilen niinikään tänään tulessa olleet Jarkko Nieminen sekä Henri Kontinen voittamalla kaksinpelinsä, Jarkko Nieminen(ATP-45) sai urakoida eilen täyden iltapuhteen Puolan Grzegorz Panfilinistä(ATP-457) vastaan, kahden vasenkätisen pelaajan taistossa nieminen rytmitti ottelua, mutta Puolalainen taisteli hyvin vastaan, mutta sortui ratkaisupaikoissa virheisiin. Nieminen vei ensimmäisen erän nimiinsä oltuaan jo 2-4 tappiolla, mutta vietyään seuraavat neljä peliä itselleen. Toisessa erässä puolalainen taipui vasta hävittyään syöttönsä 4-5 takaa-ajoasemassa. Kolmannen erän Jarkko Nieminen vei nimiinsä jälleen 6-4.

Henri Kontinen(ATP-281) vuorostaan päihitti yllätyksellisesti eilen vastustajansa Jerzy Janowiczin (ATP-176). Kontinen aloitti ottelunsa ällistyttävällä raivolla, syöttäen käsittämättömät 4 ässää ensimäisessä syöttövuorossaan. Enismmäinen erä ratkesi vasta puolalaisen hermoiltua omassa syötössään Kontisen johtaessa erää 5-4 ja saaden näin erävoiton 6-4 syötönmurron kautta. Ottelun Henri Kontinen vei lopulta nimiinsä erin 6-4, 6-3, 6-7(10-12), 6-3. Ottelussa hän teki myös käsittämättömät 21 ässää omien syöttövuorojensa aikana.

Otteluvoiton varmisti Suomi tänään voitettuaan nelinpelissä yllätyksellisesti Nieminen/Kontinen parilla etukäteen paljon vahvemmaksi ennakoidun puolalaisparivaljakon Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski 7-6 (1), 7-6(5), 6-4. Kyseinen puolalaisparivaljakko mitteli viime viikolla US-Openin fiaalissa, joka kertoo parivaljakon tasosta, ja nelinpelin ATP-listassa he pitävät hallusaan rankingiä 11, Niemisen/Kontisen 42/243 vastaan. Suomi menetti koko ottelussa vain yhden syöttövuoron.

Alunperin nelinpeliin oli ilmoitettu Suomelta parivaljakko Nieminen/Harri Heliövaara, mutta Suomen kapteenisto käytti hyväkseen oikeutta vaihtaa viimeistään tuntia ennen ottelun alkua toisen osallistujista.

Voitto ja karkumatkalle pääseminen 3-0 tilanteessa avaa todenäköisesti nuoremmille pelaajille mahdollisuuden päästä pelaamaan huomenna jäljellä olevissa kahdessa kaksinpelissä, joten todenäköisesti huomenna nähdään nuorempaa sukupolvea tulessa, todenäköisesti ainaskin toinen, Harri Heliövaara tai Micke Kontinen pääsee huomenna pelamaaan, todenäköisesti molemmat, koska Suomi on jo varmistannut voittonsa, joten on oiva paikka antaa nuoremille pelaajille kokemusta.