Lisää suosikiksi

tiistai 4. lokakuuta 2011

Maastohiihto: Urheilijat tuntevat itsensä vedätetyiksi, kuliseissa kuhisee

Maastohiihdossa kuhisee kuliseissa, urheilijat tuntevat itsensä vedätetyiksi Maastohiihto Ry:n toimesta.


Kesken  talven MM-kisojen Oslossa, täyttyi suomalainen media maastohiihtäjien kritiikistä päävalmentaja Magnar Dalenia kohtaan, urheilijat, esiinmarssin kärjessä Sami Jauhojärvi, Ville Nousiainen sekä Pirjo Muranen kritisoivat maastohiihdon päävalmentajaa surkeasta kommunikoinnista sekä sen puutteesta, ylimielisyydestä sekä surkeista ihmissuhdeosaamisesta. Kritisoinnin yhteydessä urheilijat ilmoittivat tyytytmättömyydestään, sekä ilmoittivat selkeästi mielipiteestään koskien hänen sopimustaan, urheilijat toivat selkeesti julki että he haluavat hänen jatkoaan maastohiihdon päävalmentajana pohdittavat vasta maaliskuussa 2012, jolloin hänen edellinen sopimuksensa olisi umpeutunnut, ja urheilijat olisivat kerenneet nähdä ottaisiko Magnar Dalen kritiikistä opikseen.

Maastohiihto Ry yhdessä urheilijaedustajien, Aino-Kaisa Saarinen, Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi sekä henkilökohtaisten valmentajien edustaja Ismo Hämäläinen pitivät kauden jälkeisen palautepalaverin yhdessä Maastohiihdon Ry:n edustajien kanssa, josta kaikki urheilijat sekä Ismo Hämäläinen poistuivat kaikki siinä ymmäryksessä että heille oli luvattu juuri nimenomainen asia jota he pyysivät sekä ilmeisesti vaativat, Magnar Dalenin sopimusta tarkasteltaisiin vasta Maaliskuussa 2012, näin he kaikki luulivat, vaan toisin kävi.

IS Urheilu kertoi 22. syyskuuta että hänen sopimuksensa pidennys oli varmaa, hänen sopimuksensa oli allekirjotuksia vaille varma, ja sopimusta oltiin pidennetty kattamaan Sotshin Olympialaisiin 2014. Perjantaina 30. syyskuuta tämän uutisen pohjalta Ismo Hämäläinen otti yhteyttä Maastoliitto Ry:n toimitusjohtajaan Reijo Alakoskeen, tiedustellaakseen tilanetta, hän kertoi Magnar Dalenin sopimuksen olleen neuvoteltu jo huhti-toukokuussa, ja sopimus oltiin mitä ilmeisemmin kirjoitettu Magnar Dalenin ja Maastohiihto Ry:n toimesta kesäkuun aikana.

Toisinsanoen, kuukausi sen jälkeen kun urheilijat sekä henkilökohtaisten valmentajien edustajalle oltiin palautepalaverissa vakuutettu sekä luvattu että Magnar Dalenin jatkoa pohditaan vasta vuoden kuluttua, alettiin Maastohiihto Ry:n toimesta Magnar Dalenin kanssa neuvotella ennenaikaisesta sopimuksen pidentämisestä, vastoin urheilijoiden mielipidettä sekä toivetta.

Urheilijat sekä Ismo Hämäläinen ovat ymmärtävästi ärtyneitä tilanteesta, sekä Maastohiihto Ry:n tavasta toimia asiassa, jättää maastohiihdon tarjoaman ''tuotepaketin''(urheilijoiden) jotka ovat keskiössä mielipiteen täysin seinille kuultavaksi. Käsittämätöntä toimintaa, eikö Mastohiihto Ry ymmärrä että heidän tuotteensa jota he myyvät yhteistyökumppaneille, nimenomaan ovat keskiössä olevat urheilijat, yhteistyökumppanit haluavat tulosta ja näkyvyyttä rahoilleen, miten parhaan mahdollisen tuloksen voi saavuttaa, mikäli urheilijoilla on yhteistyökumppani, jonka kanssa he eivät voi tehdä töitä, joihin he eivät ole tyytyväisiä. Mikäli Maastohiihto Ry ei tätä ymmärrä, sanon sen suoraan, mikäli urheilijat eivät ole tyytyväisiä, ei tulosta synny samalla tavalla, ärtyneet ja suututetut urheilijat menettävät heille tärkeimmän asiansa ammatissaan, nimittäin harjoittelurauhan, sekä henkilökohtaisen mielenrauhan, miettiessään näitä asioita, miettiessään miten heitä johdettiin harhaan.

Näihin tosiasioihin nojaten, on käsittämätöntä että Maastohiihto Ry:n puheenjohtaja  Alakoski väittää ettei hän muista Kuopion palautekeskustelun sisältöä. Tämän näen henkilökohtaisesti erittäin käsittämättömänä, ajatellen medianäkyvyyttä MM-kisojen aikaan, sekä voisin kuvitella medianäkyyvyden pohjalta, urheilijoiden tuoneen kantansa esille erittäin voimakkaasti palautekeskustelussa, täten näen käsittämättömänä ettei palaute, ja nimenomaan myös nimensämukaisesti, palautekeskustelun, jonka tarkoitus on antaa palautetta ja kehittää toimintaa, ainaskin nimensä perusteella, että tämän keskustelun sisältö on unohdettu. Olenko ainut joka haistaa palaneen käryä?

Kuten artikkelissa myös Sami Jauhojärvi on sanonnut, Magnar Dalenia ei tästä jupakasta pidä syyttää, hän on pelkästään hakennut työtä, vaan ensisaijaisesti jupakan aiheuttannut osapuoli on juuri Maastohiihto Ry, jolle urheilijat ovat vihaisia sekä pettyneitä, juuri tällä hetkellä hänen mukaansa, urheilijat pohtivat, voivatko he enään luottaa työnantajaansa, mikäli heitä ei enään kuunella?

Nähtäväksi jää parantaako päävalmentaja Magnar Dalen toimintatapojaan, vai saako tämä aihe vielä jatkoa joskus, oletettavasti jossain vaiheessa kritiikki urheilijoiden toimesta, tulee nousemaan jälleen esille.

* Vastuuvapautus: Haluan täsmentää että tämä kyseinen kirjoitus pohjautuu IS Urheilun Tiistain 4.10.2011 paperiversioon, blogikirjoitus pohjautuu vain ja ainoastaan sekä täysin kyseiseen artikkeliin ''Vedätys suututti'', blogissa esiintyvät haastattelut, niissä ilmentyvät kommentit, sekä blogin sisällön oikeudet omistaa IS Urheilu sekä jälkimmäisenä Sanoma News Oy, mikäli juuri mainittu yhtiö pahoittaa mielensä, tai kokee minun rikkovan heidän tekijänoikeuksiaan julkaisemalla tämän blogin, pyydän heitä ottamaan yhteyttä, jolloin artikkeli poistetaan, tai muokataan heidän tahtomansa muotoon. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti