Lisää suosikiksi

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Mikko Hirvoselle yllätyspisteitä - MM-sarjan kärkeen

Mikkä Hirvonen sijoittui tänään päättyneessä Ranskan MM-rallissa alunperin 4.lle sijalle, sekä rallin viimeisellä erikoiskokeella, Power Stagella 4:ksi, saaden täten Ranskan MM-rallissa 12 pistettä 4:stä sijastaan, sekä 0 pistettä Power Stagelta, tällöin hän jakoi rallin mm-sarjan kokonaistilanteessa toisen paikan yhdessä ranskassa voittaneen Sebastian Ogierin kanssa tasapistein, 193 pisteellä, kaulaa MM-sarjaa johtavaan Sebastien Loebiin oli tällöin 3 pistettä.

Mutta illan suussa tullut uutinen korotti Mikko Hirvosen osakkeita MM-sarjan kokonaistilanteessa, sekä nosti hänet Ranskan MM-rallissa palkintopallille ja kolmanelle sijalle, saaden täten 15 pistettä kotiintuomisinaan Ranskasta, ja täten hän nousi kokonaistilanteessa tasapisteisiin Loebin kanssa, 196:een pisteseen, mutta useamman voiton (4-2) ansiosta Loeb johtaa kokonaistilanetta tasapisteistä huolimatta.

Hirvosen nousu johtui 3:ksi sijoittuneen Norjalaisralliässän Petter Solbergin hylkäyksestä, hänen Citroen autonsa todettiin rallin jälkeen 4 kiloa alipainoiseksi, ja täten hänet hylättiin rallista, ja Mikko Hirvonen nousi palkintopallille, sekä sai arvokkaita lisäpisteitä MM-sarjan kokonaistilanteeseen, Ogier ei luonnollisesti hyötynnyt hylkäyksestä voitettuaan rallin.

Onnitellut tallipäällikkö Malcom Wilssonille perjantaisesta analyysistä, ''Mikko sijoittuu tässä rallissa kolmanneksi'' tuskin hän oli tätä laskelmoinut, mutta, nappiin osu silti, urheilunsana onnittelee.