Lisää suosikiksi

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

MotoGP kuljettaja menehtyi kilpailussa

Rajun näköinen kolari kilpailutilanteessa vaati italialaissyntyisen MotoGP kuljettaja Marco Simoncellin hengen Sepangin radalla käydyssä MotoGP-luokan Malesian GPssä, Simoncelli kuului luokan tulevaisuudentoivoihin, hän oli menehtyessään vasta 24 vuotias.

24 vuotias italalialinen menehtyi kolaroituaan Alvaro Bautistan kanssa ja menetettyään pyöränsä hallinnan, kaaduttuaan, ja ajauduttuaan takaisin ajolinjalle jolloin kaksi hänen kilpakumppaneistaan, Colin Edwars ja Valentino Rossi ajoivat hänen ylitseen, Colin Edwars osui Simoncelliä keskivartaloon, sekä Simoncellin maanmies Valentinto Rossi osui todenäköisesti kohtalokkain seurauksin häntä päähän, jolloin hän menetti kypäränsä, ja löi tämän jälkeen päänsä useaan kertaan rataan, joka arvioiden mukaan koitui hänen kohtalokseen.

Valentino Rossi selvisi kolarista ehjin nahoin ja pystyi jatkamaan kilpailua varikolle, Colin Edwars sen sijaan kaatui onnettomuuden seurauksena ja loukkasi olkapäätään, kisa keskeytettiin välittömästi onnettomuuden jälkeen, paikallista aikaa onnettomuus tapahtui 16.56, ja tämän jälkeen kilpailijat kutsuttiin varikolle ja kisaa ei koskaan enään jatkettu.

Italialainen Simoncelli tunnettiin hyin agressivisena kuljettajana, joka ei koskaan antannut periksi, joidenkin arvioiden mukaan, juuri tämä periksiantamaton asenne saattoi koitua hänen kohtalokseen, Simoncelli moottoripyörä lähti kallistumaan oikealle kolaroituaan kanssakilpailija Alvaro Bautistan kanssa, juurri tämän periksiantamattoman asenteen vuoksi, Simoncelli yritti pitää pyöränsä väkisin pystyssä, sillä seurauksella että hän menetti ainoastaan takapyörästä pidon, etupyörän pido pysyessä tallella. Tämä sillä seurauksella että etupyörän pidon pysyessä ohjautui pyörä kaatuessaan sisärataan, kohtalokkain seurauksin, mikäli hän olisi antannut pyöränsä kaatua vapaasti, olisi hän todenäköisesti ajautunnut ulkoradan kautta turvaalueelle.

Simoncelli voitti urallaan vuosina 1996-2000 Italian Minimoto-mestaruuden, tästä hän siirtyi Euroopan 125 kuutoisiin, voittaen mestaruuden tulokaskaudellaan, siirtyen tästä MotoGP:n vastaavaan 125 kuutoisten luokan kautta MotoGP:n 250 kuutoisten mestaruuden vuonna 2008 ja siirtyen siitä eteenpäin pääluokkaan, MotoGP:seen vuonna 2010. MotoGP urallaan hän saavutti vajaan kahden kauden aikana saavuttaen kertaalleen toisen sijan sekä kertaalleen 3 sijan GP-kilpailuissa.

Video onnettomuudesta: (pyrin löytämään ja lisäämään myöhemmin hänen muistollensa tehdyn videon tähän blogikirjoitukseen.)


(HUOMIO, video saattaa sisältää materiaalia joka saattaa järkyttää herkkiä, katsojaharkinta suotavaa)


Marco Simocellin muistolle, To the honoured memeory of Marco Simoncelli:



Jatkoa aihetta koskettaen: Mediakritiikki:Mediat hakivat skandaalinhakuisilla otsikoilla lukijoita uutisoinissaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti