Lisää suosikiksi

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Pallopoika nousi Ruotsin sankariksi

Ruotsi pelasi eilen kotimaaperällään EM-karsinnoissa ratkaisevan ottelun Hollantia vastaan, ja voitti kyseisessä ottelussa Hollannin 3-2 Råsundassa käydyssä ottelussa. Kiitos juuri tämän voiton, ja ratkaisevan 3-2 maalin ansioista, Ruotsi eteni EM-lopputurnaukseen suoraan, parhaana lohkokakkosena.

Siitä huolimatta että Ruotsille olisi voinut käydä kylmät, valmennusjohto ilmoitti pelaajille että 3-3 tulos riittäisi heille myös, jolloin pelaajat kentällä alkoivat varmistelemaan, ja pelaamaan rennommin, todellisuudessa, samaan aikaan Portugali kavensi Tanskaa vastaan 1-2 tilanteeseen, jolloin Ruotsi - Hollanti ottelun päättyessä 3-3 tasapeliin, Portugali olisi noussutt Ruotsin ohi parhaaksi lohkokakkoseksi. Näin ei kumminkaan käynyt, Ruotsin onneksi, varmasti syntipukkia olisi tuossa tilanteessa haettu mikäli kyseinen moka olisi selvinnyt ruotsalaismedialle.

Ruotsin voittomaali syntyi kun ottelua oli pelattu ja pelikelloon oli kirjattu 52 pelattua minuuttia kun Ruotsin hyökkäys saa salamaalun Mikael Lustigin oivallisesta ja nopeasta rajaheitosta Hollannin puollustuslinjan taakse,  josta Lustigin joukkuekaveri Johan Elmander poimii pallon ja lähtee haastamaan hollantilaispuollustusta ja suuntaa keskityksen kohti Hollannin maalia josta Hollannin puollustaja purkaa pallon kantapapäällään suoraan Ruotsin Ola Toivosen jalkaan, josta Toivonen viimeistelee Ruotsin voittomaalin ja vie Ruotsin EM-kisoihin.

Ruotsalaismedia on kumminkin tänään nostannut esille uuden sankarin, 15 vuotiaan David Weinfeldtin. Hän toimi ottelussa ensimmäistä kertaa pallopoikana, ja alusti nopealla, ja älykkäällä toiminnallaan Ruotsin voittomaalin, heittämällä pallon nopeasti Lustigille, joka vuorostaan tämän takia sai heitettyä pallon nopeasti Hollannin puollustusmuurin taakse, Hollannin puollustuksen vielä ollessaan epäryhmittyneenä. Aftonbladetille antamassa haastattelussa Lustig myönsi, että mikäli hän olisi saanut pallon hitaammin, olisi hän heittännyt pallon suurimalla todenäköisyydellä taaksepäin, ei eteenpäin kuten hän nyt teki.

Jälleen yksi ''todiste'' siitä, miksi kotikenttä voi olla hyvin arvokas, tuskin Holannille olisi tullut palloa yhtä nopeasti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti