Lisää suosikiksi

torstai 13. lokakuuta 2011

Sopua ei syntynyt, maastohiihtäjät pysyvät poissa maajoukkuetoiminnasta

Pitkien neuvotteluiden jälkeen, sopua ei päivän lopuksi syntynnyt Maastohiihto Ry:n ja maajoukkueurheilijoiden välille, joten 14 urheilijaa pysyy edelleen poissa maajoukkuetoiminnasta, koska heidät on suljettu pois maajoukkueesta, kieltäydyttyään allekirjoittamasta kiisteltyä 5% pykälää, joka velvoittaisi 1987 ja tämän jälkeen syntyneet luovuttamaan 5% kauden palkintorahoistaan Maastohiihto Ry:lle.

Hiihtäjät ovat tässä kiistassa se osapuoli joka haluaisi sopia, ainaskin tiedoista jotka ovat tulleet mediaan, tämän päivän neuvotteluissa, urheilijaedustaja Sami Jauhojärven mukaan urheilijat ehdottivat liitolle aluksi pykälä muokkaamista muotoon, jossa pykälään olisi lisätty ns ''luovutuskatto'' joka asetettiin aluksi 3000€ per urheilija, ja vielä loppumetreillä, urheilijat asettivat katon koskemaan 4000 euroa.

Kyseinen 4000 euron katto, ei muuttaisi juuri mitään, vertailun vuoksi, ainoat urheilijat joihin viime kausien meriittien perusteella kyseinen katto vaikuttaisi olisi silloin vaikutannut, olisi ollut Aino-Kaisa Saarinen sekä Virpi Kuitunen, koska jotta kyseinen 4000 euron rajapyykki rikkoutisi, vaatisi se urheilijalta yli 80 000€ palkintorahatienestejä verojen jälkeen, joihin en näe että juuri kukaan nuorista urheilijoista jota pykälä koskee yltäisi.

Tuntuu käsittämättömältä että Maastohiihto Ry:n on hangoteltava asiassa näin kovasti vastaan, siitä huolimatta että eilen vielä puheenjohtaja Reijo Alakoski, sanoi kyseessä olevan ''mitätön pykälä'', jos kerran kyseessä on mitätön asia, miksi liitto pistää urheilijoille niin kovin vastaan. Eikö Maastohiihto Ry yksinkertaisesti ymmärrä ollenkaan mikä olisi heille parasta ja heidän etujensa mukaista, tällä toiminalla, näen, että liitto nolaa ittensä täysin ja riskeerää maajoukkuetoiminnan sekä menestymisen.

Vielä, toinen varmaksi sopimuskieltäytyjäksi, Sami Jauhojärven lisäksi, varmistui tänään ainaskin Krista Lähteenmäeksi, muiden 12 kieltäytyjän sekä 4 allekirjoittajan nimet pysyvät vielä unholassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti