Lisää suosikiksi

torstai 13. lokakuuta 2011

Maastohiihdon sopimusriidasta lisätietoa

Maastohiihdon sopimusriidan taustoista tihkuu yhä enemmän tietoa, molemmilta osapuolilta. Sopimusneuvottelut ovat jäässä tämän viikon osalta, ja varmistus siihen että ainoastaan 4 urheilijaa matkaa harjoitusleirille Italiaan kauden kynnyksellä korkeanpaikanleirille, pahimassa tapauksessa poisjääviltä urheilijoilta jää elintärkeä valmisteluleiri väliin, jonka vaikutukset saattavat näkyä kunnossa koko kauden ajan ja täten vaikuttaa urheilijoiden menestykseen.

Vastaus siihen kysymykseen jota olen pohtinnut, varmistus siihenkin tipahti, pykälä ei ole tänä vuonna ensimmäistä kertaa urhelijasopimuksissa, miksi tästä nousee vasta nyt riita, ihmettelee puheenjohtaja Reijo Alakoski Maastohiihto Ry:stä. Lieneeköhän urheilijat tätä ennen lukeneet sopimukset sokeasti läpi, ja luottaneet työnantajaansa, vai onko vasta täksi kaudeksi tarpeeksi monen urheilijan tuki saatu sopimusallkeirjoituksen kieltämisen taakse jotta siitä on hyötyä, kenties vastaus jonka vain urheilijat tietävät, ja asia jää siihen.

Tässä vielä lisätietoa edellisblogin hahmotteluun kuinka suurista summista on kyse, viisikkoa jota tämä 5% pykälä koskettaa, viime kaudella Krista Lähteenmäki tinasi eniten, 11 1113 euroa, josta liitolle olisi tämän pykälän valossa kuulunnut 555€. Martti Jylhän 2830 palkintotieneistä liitto olisi kahmaissut 141 euroa, Kertu Niskasen 2021 eurosta taas 101 olisi päätynnyt liiton kassaan.

Näitä lukuja vastaan, liiton vastaanhangoittelu tuntuu käsittämättömältä, miksi liitto ei voi antaa periksi periaateistaan? Tuntuu vain niin käsittämättömältä koko jupakka. Liitos mukaan kyse on pitkän tähtäimen järjestelmästä jossa on kyse palkita maajoukkueen ulkopuolella urakoivia nuoria lupauksia. Tätä taustaa vasten, tuntuu käsittämättömältä, että maajoukueeseen nousseiden nuorten urhelijoiden pitäisi olla maksumiehinä tässä. Tämän näkökannan ja asian ymmärtäisin mikäli pykälä koskisi koko maajoukkuetta, tällöin pykälä olisi reilu ja asianmukainen kaikki kohtaan, palkita kiitollisuus maajoukkueseen pääsemisestä ja menestymisestä tukemalla nuoria urheilijoita maajoukkueen ulkopuolella.

Sopimuksen allekirjoittaneiden nimet myös saatiin vihdoinkin julki, sopimuksen ovat allekirjoittaneet, ja täten rintaman ulkopuolella ovat Laura Ahervo, Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen sekä Riitta-Liisa Roponen. Tämä nelikko matkaa huomenna Italiaan korkeanpaikan leirille.Nähtäväksi jää miten tämä tulee vaikuttamaan urheilijoiden väleihin keskenäään, kun 4 urheilijaa on ''joustannut rintamasta''.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti