Lisää suosikiksi

torstai 13. lokakuuta 2011

Sami Jauhojärvi huolissaan sopimusriidan jälkiseuraamuksista

Sami Jauhojärvi on jakannut Maikkarille, huolenaiheen jonka minäkin olen esittännyt ja nostannut esille, sekä internetin keskustelupalstoilla on myös nostettu esille tämä sama huolenaihehiihtokansan toimesta. Mielestäni kyseinen huolenaihe on erittäin aiheellinen, ja onneksi Sami Jauhojärvi nosti ''kissan pöydälle''.

Nimittäin, miten koko jupakka tulee vaikuttamaan lajin uskottavuuteen, lajin, jonka maine on jo kiitos kaikkine doupingsotkuineen ryvettynnyt, ja paininnut omissa ongelmissaan jälkipyykkien pesujen jälkeen. Kysymys jonka hän nosti esille, on se että miten koko tämä jupakka tulee vaikuttamaan sponsorien tukeen, nyt, sekä tulevaisuudessa, jos sponssorit haistavat ettei kaikki ole liiton ja urheilijoiden välillä kunnossa, miksi he tällöin tekisivät sopimuksen osapuolen kanssa, johon he eivät voi luottaa että pystyvät pitämään toiminnan kasassa, muodossa joka toimii, ja tuo parhaan mahdollisen tuloksen, sekä sponssoreille parhaan vastineen rahoilleen.

Pahimassa tapauksessa, mikäli tämä riitä sopimusasioista kärjistyy, tulee tapahtumaan Maastohiihto Ry:n sekä sponssoreiden välisten sopimusten purku tämän kauden osalta ennennäkemättömällä tavalla, sopimusrikkomuksen nojalla. Miksi sponssorit maksaisivat, ja ylläpitäisivät sopimuksia joissa he eivät saa rahoilleen parasta vastinetta. Asia josta sponssorit maksavat, on näkyvyys mediassa sekä hiihtoyleisön edessä, kun heidän mainospaikkansa urheilijoiden suorituspuvuissa, eivät 4 urheilijan, ja osan parhaimman suomalaishiihtokäjen puuttuessa tule esille. Tällöin tulokset ovat oletettavasti heikoimmat, ja täten sponssorit eivät saa parhainta näkyvyyttään koska urhelijoiden menestyessä, sponssorit saavat suurimman mahdollisen näkyvyyden, ja täten myös rahoilleen vastinetta.

Sami Jauhojärvi pelkää myös osan huoltokustannuksista maksavien välinevalmistajien sulkevan rahahanansa liitolta. Miksi hekään maksaisivat tyhjästä, kun hekään eivät saa anatamansa rahoilleen täytta parasta vastinetta, mahdollisimman monen urheilijan ja suksiparin näkymistä tuloslistoilla, mediassa yms.

Kumpa Maastohiihto Ry:n hallitus ymmärtisi asian kuten Sami Jauhojärvi tuntuu ymmärtävän, toivoa vaan voi että Sami herättää hallituksen hereille tässä asiassa, ja hallitus ymmärtää heidän edun mukaista olevan perääntyä tilanteessa, ja antaa urheilijoiden voittaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti