Lisää suosikiksi

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Onko rallin mm-sarja rallin mm-sarja?

Kansaivälisen autoliiton (FIA) puheejohtaja, Jean Todt haluaa viedä rallin mm-sarjaa pois Euroopasta, ja lisätä kilpailujen määrää Lähi-idässä ja Afrikassa. Moni kysyy itseltään tässä vaiheessa ''Miksi?''

Noh, koska nimi on rallin mm-sarja, pitäisi kilpailuja olla hänen mielestään Euroopan ulkopuolella enemmän. Tätä mieltä siis Jean Todt on, ja kyseinen kommentti on annettu Kreikan Akropolis rallin yhteydessä.

Tarkastellaanpas sitten vähän uudestaan ja uudesta näkökulmasta asiaa, vaikka nimi onkin rallin mm-sarja, niin, pitäisikö siitä huolimatta kilpailuja viedä Euroopan ulkopuolelle, jotta sarja on nimensä veroinen sarja. Kysymyshän kuuluu, mikä määrittää, onko sarja nimensä mukainen, se missä kilpailuja kisataan, vai, kuljettajien kansalaisuus? Omasta mielestäni kuljettajien kansalaisuushan tämän ratkaisee, mielestäni, osallistujat, kilpailijat, hehän sarjan luovaat ja tekevät, ei kilpailupaikkakunnat.

Maikkarin rallisivuilla esittelyssä olevista talleista ja kuskeista jotka kilpailevat tällä kaudella tuon listauksen mukaan rallin mm-sarjassa, enemmän tai vähemmän, löytyy 19 kuljettajan joukosta, ruhtinaalliset 5 kuljettajaa, jotka tulevat Euroopan ulkopuolta, heistä venäläinen Jevgeni Novikov ajaa ainoastaan 6 mm-rallia, USA:sta kotoisin oleva Ken Block osan rallin mm-sarjasta, argentiinalainen Federico Villagra 8-10 rallia, sekä, Brasilialainen Daniel Oliviera ajaa satunnaisia testiralleja Minille. Ainoana joukosta täysipainoisen kauden ajaa Araabiemiirikuntien Khalid Al Qassimi, joka ei hänkään aja tosissaan rallia, vaan hänet tunnetaan lähinnä herrasmiesajajana joka ajaa ruhtinaskunnan maksamana rallia.

Entäs sitten rallin terävin kärki? Rallin terävimpien kärjen ja kuljettajien joukosta, ei löydy yhtäkään Euroopan ulkopuolelta tulevaa kuljettajaa, ralleja hallitsee ranskalais sekä suomalaiskaksikot sekä Norjan Petter Solberg. joten, ei sielläkään juuri ole ''rallin mm-sarjaa''

Joten, kannattaisiko herra puheenjohtajan miettiä miten saada ulkomaalaisia kuljettajia ajamaan täysipainoisia kausia, ja tätä kauttia myös nousemaan ulkomaalaisia kuljettajia kärkikahinoihin, ennenkun pohtia missä rallit ajetaan?




sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Jukolan Viesti

Järjestyksessään 39 vuotuinen Jukolan viesti juostiin eilen, jännittävien käänteiden jälkeen voitto lipesi jälleen kotimaan ulkopuolelle, Norjalainen Halden SK vei voiton ennen Kalevan Rastia sekä 3 sijoittunutta Deltaa. Muutoin kärkikymmenikössä nähtiin suomalaisseuroista myös Vaajakosken Terä(4), Hiisirasti(6), Angelniemen Ankkuri(9) sekä Kalevan Rasti 2 (10). Joten suomalaiseuroilta hyvin väkivahva panos kärkikymmenikössä.

Kisan kovin suoritus omasta mielestäni, siihen mitä itse kisaa näin, (luovutin joskus 5:nen osuuden kohalla ja lähdin nukkumaan kun ei silmät pysyneet enään auki) oli kyllä Kalevan Rastin 3 osuuden ranskalaisjuoksija Thierry Guergioun suoritus, 4,5 minuutin takaaajosta vaihtoon tullessa muistaakseni suunnilleen noin 1½ minuutin etumatka. Ylen lähetyksessä nähtyjen Gepsitietojen perusteella hän teki pari riskaabelia reittivalintaa, jotka kannattivat onnistuessaan, ja täten hän voitti muihin nähden aikaa, jotka valitsivat ns ''varmoja reittejä'', mutta, kunniallinen suoritus ranskalaissuunnistajalta.

Muuttoin 5 osuuteen asti nähtiin oikeen jännittäviä käänteitä, kun Yle, kisaorganisaation antamissa rajoissa, näyttä hyviä Gepsiteitoja ja pummeja reitieiltä, joukkoon mahtui pienemmän luokan huteja, mutta myös pari oikein mairittelevaa hutia jossa suunnistaja ravasi edestakas.

Yleisesti ottaen hyvin antoisa Jukolan viesti oli, onnistuneet kisajärjestelyt vaikuttivat olevan, sekä Yle:n onnistunnut kisalähetys, ainoana miinuksena oli kyllä se pirskatin soperteleva akka siellä studiossa...




torstai 16. kesäkuuta 2011

Congratz Boston

Onnittelut Bostonin suuntaan sekä Tuukka Raskille Stanley Cup mestaruudesta.

Itselläni tosin kitkerä maku suussa suomalaisnäkökulmasta, itsehän en arvosta Tuukka Raskin henkilökohtaista Stanley Cup mestaruutta miksikään, hän ei todellisuudessa pelannut finaalisarjassa ottelun otteluakaan, ja kaikki tiedämme, että suomalaiskaksikosta, molemmista joukkueista yleensä, Sami Salo olisi voiton ansainnut.

Mutta, valitettavasti, aina ei mene toiveet tasan.




keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

''Jättimme'' Robert Heleniuksen valitsema tie

Robert Helenius ja hänen edustamansa saksalaistalli Sauerland Events ilmoittivat tänään Robert Heleniuksen luopuvan vapaaehtoisesti EU-mestaruustittelistään, sekä myös samaan aikaan ilmoittivat seuraavan ottelun siirtymisestä Robert Heleniuksen kärsimän käsivamman takia, kyseessä on vanha vamma joka on uusiutunnut.

Sauerland sekä Helenius ovat siis päättäneet luopua EU-tittelistään vapaaehtoisesti, koska Heleniuksella olisi ollut edessään pakollinen tittelipuollustus ensimmäistä haastajaansa vastaan pohjoisirlantilaista Martin Rogania vastaan.
Tarjouskilpailu ottelun järjestysoikeuksista piti olla tänään, mutta Heleniuksen ja Sauerlandin ilmoitettua ratkaisustaan tarjouskilpailu peruttiin, ja EU-titteli ratkaistaan avointen haastajien, Martin Roganin ja bulgaarilaiasen Kubrat Pulevin kesken, myöhemmin, päätettävänä ajankohtana.

Syy, miksi Helenius yhdessä ''tallinsa'' kanssa on päättännyt luopua tittelistä, on halu, kivuta korkeamalle, ja näkökanta, siitä että ottelu Martin Rogania vastaan olisi ollut liian helppo, eikä olisi vienyt Heleniusta uralla eteenpäin, koska, vastus olisi ollut liian helppo, eikä se olisi täten hyödyttännyt häntä siirtymään uralla eteenpäin. Nyrkkeily on raaka laji, valitset liian helpon vastustajan, ja voitosta huolimatta, voit pilata urasi, koska ranking laskee täten arvostetuissa listoissa, sekä nyrkkeilyliittojen ylläpitämissä haastajalistoissa, mikäli muut haastajat ottelevat kovempia vastuksia vastaan, ja täten he saavan enemmän ns. epävirallisia rankingpisteitä, ja kipuavat korkeamalle, kuin sinä itse.

Itse, näen ratkaisun ainoana oikeana, en tunne kyseistä nyrkkeilijää, joten vaikea sanoa, olisiko ottelu ollut liian helppo Heleniukselle, ja miten se olisi vaikuttannut hänen uraansa, mutta, Sauerland on sen luokan nyrkkeilytalli, että he kyllä tietävät mitä he tekevät. Ja, nyrkkeilyssä ei voi jäädä polkemaan paikoillensa, pitää aina pyrkiä eteenpäin, ja kovempia tavoitteita kohti, mikäli rahkeet vaan riittää siihen, sekä itseluottamus.

Seuraavaksi, Helenius siis kohtaa, siirretyn otteluajankohdan jälkeen, näillä näkymin, WBO-liiton entisen raskaansarjan maailmanmestarin, valkovenäläisen Sjarhei Ljahvitsin, 27. elokuuta, Münchenissä käytävässä ottelussa, pelissä siis ei ole mitään titteliä tällöin, vaan, kyseessä on ainoastaan Heleniuksen voittaessa, kova päänahka, ja suuri edesauttamus uralla, mikäli tämä voitto saadaan.




maanantai 6. kesäkuuta 2011

Pujottelun MC:hen realistisuusmullistuksia.

Aluksi, pieni uutinen jonka voi napata yhdeltä uutissivustolta, Levin naisten pujottelun MC-kilpailu viime kaudelta oli naisten eniten seurattu MC-pujottelu, miehissä Levi sijoittui kovassa seurassa 8:ksi. Loistavaa työtä Levin kisajärjestäjiltä, ja varsinkin naisissa, Levi on kivunnut hyvin arvostetuksi kilpailuksi, ja on todellakin ansainnut paikkansa MC-avauksena sekä paikkansa kalenterissa, hienoa työtä, työ jatkukoot!

Samassa uutisessa kerrotaan, mielestäni tarpeellisesta, sekä mielenkiintosesta uudistuksesta, joka tulee ensi kaudella pujottelun MC-kilpailuihin, nimittäin ''realistinen laskuseuranta'', laskuja seurataan reaaliajassa kepistä kepille, ja vertailu käy joka kepillä vastustajiin, ei ainoastaan väliajoissa. Uudistus joka nostaa jännitystä karvanverran korkeamalle tiukissa tilanteissa, ja antaa tv, sekä paikanpäällä oleville screenikatsojille, käsityksen siitä miten jokainen laskija laskee milläkin kohtaa radassa, ja miten loppupuristus vaikuttaa lopputulokseen.

Kaivattu, mutta, mielestäni hieman skeptisyyttä vaativa uudistus. Mielestäni, systeemi ei ehkä ole täysin aukoton, ja uusi uudistus sisältää toimivuuskysymyksiä jonkunverran, listaan omat havaintoni ja pohdintani alapuolelle.

1)Seuranta ei ole täysin realistinen ja verrattavissa kilpailijoiden kesken. Mikäli aika pysähtyy kilpailijan A kohdalla suksen kärkeen, kilpailijan B kohdalla suksen keskiosaan, ja kilpailijan C kohdalla käsi ottaa keppiin, eivät omasta mielestäni ajat ole verrattavissa, koska näistä, kilpailija C on edennyt pisimälle kaikista kolmesta ''mittauspisteseen''

2)Mikäli keppi murtuu, ja vaihdetaan uuteen, miten ajaottolaitteelle ilmoitetaan uudesta anturista, tuleeko tämä tuomaan kilpailuihin ylimääräsiä taukoja, kun keppejä vaihdetaan, ja uusi/uudet anturit joudutaan rekisteröimään, pahimassa tapauksessa, kaikki anturit voidaan joutua rekisteröimään anturista ''1'' viimeiseen asti täysin uudestaan, mikäli asiaa ei ole ajateltu loppuunasti.

3)Laskija lähetetään ylhäältä laskuunsa, samaan aikaan loppurinteessä huoltaja paikkaa rinnettä lapiolla, ja osuu lapiolla porttiin, reikisteröikö anturi tällöin tämän ''ajaksi'' vai onko anturit asenettu ottavan ajat järjestyksessä 1,2,3,4 etc. ?

4)Mikäli anturit on asenettu rekisteröimään numerojärjestyksessä ajat, mikäli yksi anturi hajoo, eivät loput anturit rekisteröi aikaa, ja, lopputuloksena on ylimääräinen tauko kilpailuun sekä oletettavasti myös sekaannusta.

5)Antureiden iskun- sekä pakkasenkestävyys, tuleeko anturit kestämään kaikkea sitä rasitusta mikä niihin kohdistuu?

6)Anturit lähettävät oletettavasti tietonsa jonkinlaiselle keskusboksille, joka vuorostaan lähettää tietonsa screeneille/kotikatsomihin, koko systeemi on oletettavasti antureista -> keskusboxiin langaton, onko löydetty kanava, joka ei reagoi muuhun WiFi/radiotaajusliikenteseen, ja joka selviää kuormituksesta ilman häiriöitä?

Joten, siinä on listattuna näin nopeasti pohdittuna 6 ongelmakohtaa, ja kysymystä, hieman skpetisempi ihminen, löytäisi varmasti enemmänkin. Oma veikkaukseni on että, Levillä, jossa uudistus otetaan käyttöön, tullaan kokemaan jonkunäköisiä ''lapsellisuusongelmia'', oma mututuntutumai on, uusi systeemi, kaikkea ei ole ajateltu loppuunasti, mielenkiinnolla jään odottamaan MC avausta, ja katsomaan, osuuko aavistukseni oikeaan.




torstai 2. kesäkuuta 2011

Stanley Cup & Spekulaatiot

Tänä vuonna jääkiekon himotuimmasta pystistä taistelee Kanadalaisjoukkue Vancouver Canucks sekä jenkeistä vastapuolelle asettuva Boston Bruins. Ottelusarja pelataan parasta seitsemän pelijärjestelmällä (4 voittoa ja pytty on joukkueen) joten, käytännössä pelejä voidaan siis pelata 4-7 ottelun välillä.

Ottelusarja sai mielenkiintoisen, sekä arvoisensa alun viime yönä, ottelu ratkesi pelikellon ollessa ajassa 59.39, kun ottelun ainoa maali nähtiin isäntien, tässä tapauksessa Vancouverin toimesta 19 sekunttia ennen ottelun loppua. Ottelua näkemättä, mutta statistiikkaa katsoen, ottelu näyttäisi olleen suhteellisen tasainen, ja tähän kohtaan vaikea kommentoida kelle voitto olisi ''kuulunnut''.

En aio tässä kohtaa lähteä spekuloimaan kelle voitto kuuluisi, ja kuka on ennakkosuosikki, ja niin edelleen, sen sijaan keskityn loppublogin ajan suomalaisnäkökantaan.

Finaaleissa tullaan siis saamaan uusi Suomalainen Stanley Cup voittaja, Vancouver Canuksin kokoonpanossa pelaa pitkän uran ja malliesimerkin raatomies, Sami Salo, vastapuolella luukkuvahtina toimii Boston Bruinsin nuori maalivahti Tuukka Rask.

Itse näkisin näiden kahden suomalaispelaajan vertailussa, Stanley Cupin menevän Vancouver Canucksin Sami Salolle, S. Salo o kärsinnyt uransa aikana lukuisista loukkaantumisista, mutta pelannut silti uskomattoman uran, sekä näyttännyt malliesimerkkiä periksiantamattomuudesta sekä taistelutahdosta. Sami Salon uraa on varjostannut monet ja välillä käsittämättömät loukkaantumiset, eri lähteiden ja laskujen mukaan S. Salo on kärsinnyt uransa varrella 40 eri urheiluvammasta jotka ovat johtaneet loukkaantumisiin, Sami Salo onkin tunnettu, tähän kohtaan voidaan kai sanoa, valitettavasti, käsittämättömästä loukkaantumisherkkyydestään sekä epäonnestaan. Sami Salon uran eriskummallisimmaksi loukkaantumiseksi voidaan kai laskea ilman vastaväitteitä kiveksen repeäminen, joka syntyi vastustajan laukauksen osumisesta arkaan ja epäonniseen paikkaan.

Tuukka Rask, sen sijaan on nuori ja kasvava maalivahtilupaus, jolla on vielä toivottavasti huippuvuodet vasta edessään, joten hänelle voi tulla uusia mahdollisuuksia voittaa Stanley Cup, seura ei ehkä ole sama, mutta mahdollisuus voi tulla vielä 24 vuotiaalle nuorukaiselle. Toisinkuin Sami Salolle joka eittämättä on uransa loppupuolella, ja tämä on lähes satavarmasti häen viimeinen mahdollisuus voittaa himoittu pysti.

Joten, henkilökohtaisesti, suomalaisoturien vastaanasetteluiden jälkeen, toivon Vancouver Canucksin vievän tämän kevään Stanley Cup pystin, myös Sami Salon TPS tausta, luo myös oman mausteensa hänen edukseen omalla kohdallani.

Molemmille sotureille kumminkin tasapuolisesti onnea koitoksiin!




ManagerZone

Tämä blogi tulee hieman aihealueen sivusta, mutta silti aihealuetta hipoen ja ripoen.

Urheiluhulluille ja fanaatikoille jotka kaipaavat tekemistä, suosittelen manageripeliä nimeltä ManagerZone(MZ).

Peli pohjautuu oman jalkapallo/jääkiekkojoukkueen managerointiin, taktiikan luomiseen, pelaajien harjoitteluun(jotta taidot paranevat), sarjaotteluihin ja tavoitteena nousta huippusijoitusten myötä yhä korkeamalle ja korkeamalle divisioniissa ja lopulta kuningassarjoihin Veikkausliigaan/Sm-liigaan.

Peli on oikeen mukavaa ajanvietettä ja sisältää oikeen ripauksellisen haastetta, mutta samaan aikaan peliä voi myös pelata hiukan pilkettä silmäkulmassa, peli on pitkäjänteinen projekti, parissa viikossa tai kuukaudessa ei juuri menesty, paitsi alotuskaus saattaa sujua suomen vähäisen käyttäjämäärän takia suhteellisen helposti mikäli käyttää järkevää taktiikkaa.

Itse olen peliä aikoinaan ensimmäisellä ''kierroksellani'' pelannut 3 vuotta, siihen väliin tuli tauko, sen jälkeen olen peliä hakannut nytten 1½ vuotta suhteellisen iukalla menestyksellä, mutta, kuten sanottua, peli on pitkäjänteistä ja vaatii pitkät hermot :)

Suositteluni siis jos omistaa pitkät hermot ja riittää mielenkiintoa pohtia ja miettiä eri taktiikoita.




keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Blogi viettänyt ''tahatonta'' taukoa

Aika ei vain ole viime aikoina palkallisten töitten, maanviljelytöitten sekä vapaaehtoistöitten ohella blogittamiseen, tai, enemmänkyn väsymys vetännyt miestä ales, mutta, uutta yritystä jälleen kehiin kuhan sopii jokin sopiva aihe silmiin.

Myös henkilökohtainen elämä suhteellisen sekaisin tällä hetkellä ja vailla vastauksia.

Mutta, kuten sanottua, uutta yritystä kehiin taas, viime päivien lukemista otsioistani mieleen on liimautunnut formuloista Monacon F1 gp:n tapahtumat, rallin mm-sarjan oikaiskohu, sekä Tero Pitkämäen, median ja kansan siteeraamaksi tullutta ''notkahdusta'' käsittelevät uutiset, jokainen näistä olisi luonnollisesti kommentoitavia uutisia, mutta kuten olen aiemmin tainut mainita, tapanani ei ole kommentoida enään kun lämpö on hiljentynnyt. Ehkä joihinkin näistä palataan joskus myöhemmin.